Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ως εδώ με τις τσίχλες στα πεζοδρόμια!

Έμαθα ότι οι atenistas καθάρισαν ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο από τις τσίχλες! Δεν έχω θέμα με όποιους ανθρώπους αποφασίσουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους. Και είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα τους υπάρχουν άνθρωποι με αγνές προθέσεις. Είναι όμως μερικά πράγματα που σου δημιουργούν νευρικό γέλιο γιατί έχουν περισσότερη σχέση με κοινωνική αφασία παρά με τη θετική δράση.
Οι προτεραιότητες που θέτει κάθε ομάδα ανθρώπων δείχνει και τη σχέση που έχει ή δεν έχει με το κοινωνικό γίγνεσθαί. Δεν είναι τυχαίο ότι η δράση των atenistas περιλαμβάνει αποκλειστικά πεδία που δεν θίγουν κανέναν και ειδικά ό,τι απειλεί πραγματικά την πόλη μας. Δεν τους συναντά κανείς σε κανένα από τα μεγάλα μέτωπα της πόλης μας που προϋποθέτουν πιθανά και σύγκρουση με δήμους, υπηρεσίες, κρατικές πολιτικές. Που προϋποθέτουν να έχεις άποψη και γνώμη. Όχι ότι είναι κακό να καθαρίσεις ένα πάρκο, κι εγώ το έχω κάνει, αλλά όταν δίπλα σου ένα άλλο πάρκο εξαφανίζεται κάτω από το τσιμέντο και δεν λες κουβέντα, τότε μάλλον το θέμα σου δεν είναι η πόλη. Πολύ περισσότερο όταν ως δημότες πληρώνουμε για να είναι καθαρά τα πάρκα μας και αν κάποιες φορές τα καθαρίζουμε ή τα φυτεύουμε δεν το κάνουμε από χόμπι αλλά σαν κράξιμο και μέσο πίεσης προς τον Δήμο για να κάνει τη δουλεία του.
Ειδικά  την εποχή του ΔΝΤ η επιλογή του να ξύνεις τσίχλες ή να καθαρίζεις αυτοκόλλητα από τους τοίχους, είναι δήλωση ότι ζεις σε άλλο πλανήτη. Το σπίτι καταρρέει, το φαστ τρακ κατά του περιβάλλοντος έρχεται και εσύ πλέκεις ψιλοβελονιά. Καλύτερα να πάρει κανείς θέση και να αναλάβει δράση για τα ζωντανά μέτωπα της πόλης μας και είναι πολλά. Πχ πολύ θα ήθελα να ξέρω αν οι atenistas θέλουν πάρκο ή Mall στο Βοτανικό. Γιατί τσίχλες εκεί δεν έχει και το νέφος δεν ξύνεται.







Αναδημοσίευση από http://antistachef.wordpress.com/2011/02/21/1-118/

2 σχόλια:

  1. Yπάρχουν δυο τουλάχιστον απαντήσεις
    1) Οι προοπτικές του μνημονιου δείχνουν μη διακοπές για τα επόμενα 10 χρόνια.Επομένως το να προσπαθειςνα κανεις πιο όμορφη την πόλη σου ,αφου δεν μπορεις να πας αλλού ούτε για διακοπές γίνεται ανάγκη.
    2) Μαζί με το πρώτο η αισθητική βελτίωση της Αθηνας δημιουργεί ελπίδες για προσέλκυση τουρισμού
    και δημιουργία αναπτυξης.
    Σκεφτειτε τα
    Υ.Γ Δεν τρεφω βεβαια πολλές ελπίδες για σας αφού η επωνυμία του μπλογκ σας ,δείχνει την επιθυμία παρασιτικής ενασχόλησης με τους ατενίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 ερωτήσεις

    1) Αφού οι προοπτικές του μνημονίου δείχνουν μη διακοπές αλλα πέρα από αυτό δείχνουν επίσης ή 12ωρη δουλειά με όρους 8ωρης, ή part time και μη τα συζητας, ή ανεργία, πως μπορούμε να συζητάμε για υποτιθέμενη όμορφη πόλη; Πολύ καλά λοιπόν θα περιφέρουμε τα καταθλιπτικά σαρκία μας (εμείς οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι γιατι οι υπόλοιποι τυχεροί θα δουλεύουν σαν σκλάβοι 12ωρα) μέσα σε μια πόλη χώρις βρωμερές τσίχλες και αφίσες, σε φτηνά πλαστικά junk φαγητά και "διασκεδάσεις", μέσα σε φανταχτερά εμπορικά κέντρα.

    2) Μαζί με το πρώτο, μήπως η τουριστική ανάπτυξη και κάθε είδους καπιταλιστική (και δη παρασιτική όπως η τουριστική) ανάπτυξη κρύβει την πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων; Μήπως δε χρειαζόμαστε ανάπτυξη έτσι γενικά κι αόριστα, αλλά να δουλεύουμε όλοι και με διαφορετικό τρόπο;

    Σκέψου το!

    Υ.Γ. Για σένα τρέφουμε πολλές ελπίδες έστω και αν αυτά που γράφεις καλύπτουν την ανάγκη της παρασιτικής ύπαρξης των αφεντικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή