Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Είμαι πατρινός-είμαι απολιτικ-ζω τον ροζ αυνανισμό μου

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ελάτε να πάμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο, να απολάυσουμε την πόλη και τους φίλους μας.
Θα κάνουμε "φασαρία" και θα "κόψουμε" κλήσεις!

αυτό είναι το κάλεσμα για αυριο μιας ομάδας απολιτικων (..) πατρινών που αποτελούν την ομάδα patrinistas (η "φαντασία" στην εξουσια του...μυρικαστικού-μυαλού)
η προηγούμενη δράση της ομάδας αυτής ήταν να "καλοπήσει"την πλατεία Όλγας  βάφοντας ότι μπορούσε να βαφτεί -συνθήματα & ότι άλλο είχε εκφραστεί με χρώμα- σκίζοντας ότι "άκομψο"-αφίσες κτλ- ηπήρχε και φυτεύοντας και λίγες γλάστρες έτσι γιατί ήμεθα και τρεντο-οικολόγοι ...
φυσικά για τις τσουγκράνες τα πινέλα και τις γλάστρες "έπαιζαν" και χορηγοί...

για να γνωρίσουμε λιγάκι ακόμη αυτή την ονείροξη ομάδας παραθέτω λίγα κομμάτια από την αυτοπαρουσάση τους στο site τους:Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει ότι η αισθητική και η καθαριότητα της πόλης είναι ταυτόχρονα στοιχείο πολιτισμού, ευζωΐας των κατοίκων, περιβαλλοντικά οφέλιμη και ταυτόχρονα προυπόθεση ανάπτυξης.[..]Είμαστε μανιακοί με την νομιμότητα. Πολλά από τα προβλήματα της πόλης οφείλονται στην αυθαιρεσία και θα επιμείνουμε με κάθε τρόπο στην αυστηρή τήρηση των νόμων που προστατεύουν τους πολλούς.

τα λόγια/σχόλια είναι περιττά ...εξάλλου τι μπορεί να πει κανείς για αμόρφωτες συνηστώσες , cult σχηματισμών πολιτών που μπερδεύουν την ευπρέπεια με την νομιμότητα και την ανάπτηξη με τους άσπρους τοιχους ?

Τέλος ,
η αφορμή αυτής της δημοσίευσης είναι αυτό και που αναφέρεται αρχικά .Δηλαδή η  δράση των τσαρλατάνων(αυτοί που ντύνοντας πολύχρωμα και έκαναν κωλοτούμπες μπροστά στους βασιλείς για να γελάνε) patrinistas την ημέρα & σε μερία με τον αλληλέγγυο κόσμο πού θα κατέβει σε πορεία  στους 300 αγωνιζόμενους-απεργούς πείνας . Δηλαδή τι?Αν οι σύντροφοι έχουν την "ατυχία " να πέσουν ΄πανω τους θα κόψουν ..."κλήση" και στην πορεία για παρακώλυση συγκοινωνιών?

Ολοκληρώνοντας να θυμίσω ότι ο αριστερο/ανενταχτός δήμος της Πάτρας έχει αρχίσει δηλώσεις επί δηλώσεων για το πόσο θέλει να διατηρήσει την πόλη καθαρή και πόσο μα πόσο "έχει παραγίνει το θέμα με τις αφίσες που βρωμίζουν την πόλη" . 



1 σχόλιο:

  1. Η υπόθεση βρωμάει... Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα. Καθαρίζουν πεζοδρόμια, σβήνουν γκραφίτι, βοηθούν ηλικιωμένους, ξεμπλοκάρουν τους δρόμους από το μποτιλιάρισμα... Δείτε και στην σελίδα τους. Τα απίστευτα καραγκιοζλίκια... Όσο για το απολιτικ... από πότε οι political correct φιλελεύθεροι έγιναν και απολιτικ? Καθόλου απολιτικ δεν είναι. Υποστηρίζουν κάτι φιλελεύθερα σκατά όπως τον Μάνο και διάφορους δευτεροκλασάτους wannabe πολιτικάντιδες.
    Από το καταστατικό τους:
    «Επικαλούμαστε τη νομιμότητα. Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας της Αθήνας προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας». Παράνομη για αυτούς είναι και η αφισοκόλληση; Κατεβάζουν κάθε αφίσα από τους τοίχους; Ακόμα και αν αυτή η αφίσα είναι κάλεσμα για πορεία, συνέλευση, απεργία; Αν έβλεπαν εμένα για παράδειγμα να γράφω ένα σύνθημα ή να κολλάω μια αφίσα, επικαλούμενοι την νομιμότητα, θα με παρέδιδαν στους μπάτσους; (Αν δεν κάνω λάθος κάποιοι τους κυνήγησαν γιατί ξήλωναν αφίσες που καλούσαν σε πορεία τον Δεκέμβρη έτσι δεν είναι;)
    «Θεωρούμε την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες». Όπως και παραπάνω, θα φωνάζουμε τα κοράκια να δίνουν κλείσεις σε αυτούς που παρκάρουν παράνομα. Η έλλειψη δημοσίων χώρων στάθμευσης δεν είναι πρόβλημα για παράδειγμα! Το πρόβλημα είναι οι οδηγοί που δεν βρίσκουν να παρκάρουν. Αυτοί φταίνε, από εκεί ξεκινάνε όλα...
    «Είμαστε δίπλα στους τουρίστες.Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης και η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε μερίδιο σε μια πιο φιλική, πιο εξυπηρετική και πιο χαμογελαστή Αθήνα». Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βγάζουμε στο εξωτερικό «άσχημη εικόνα για την χώρα» όπως θα συμφωνήσει και ο Πρετεντέρης. Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου τι θα πούνε οι τουρίστες, αδιαφορώ πλήρως για την γνώμη τους και τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Μου προκαλεί επίσης απέχθεια η ελιτίστικη τους στάση: «εμείς οι πολιτισμένοι θα σας λέμε τι θα κάνετε κι εσείς οι τριτοκοσμικοί τεμπέληδες Έλληνες θα ακούτε» ή αυτό που είδα να λέει ένας Αμερικανός “Greeks should not get involved in actions like that” όταν περνούσε από μπροστά του μια πορεία. Για να είμαι ειλικρινής, όσο πιο σύντομα αυτά τα απολειφάδια μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και επιβιβαστούν στο πρώτο αεροπλάνο για επιστροφή στην χώρα τους τόσο το καλύτερο για μας.
    ________________
    Κι εφόσον λοιπόν είναι τόσο ανεξάρτητοι από κόμματα και οργανώσεις (γιατί αυτοί έχουν καθαρά μυαλά και δεν μπλέκονται με διεφθαρμένα συμφέροντα), ποιο είναι το κίνητρο για να μπει κάποιος στην ομάδα τους; Μήπως από πίσω παίζουν χορηγοί; Δεν ξέρω περισσότερα και αν κάνω λάθος διαψεύστε με. Όλοι αυτοί που σήμερα το παίζουν «ανεξάρτητοι από κομματικά συμφέροντα» ή θα είναι οι γνωστοί «δεν είμαστε ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί, μόνο Έλληνες είμαστε», μικροαστοί εθνικιστές που δεν το έχουν καταλάβει, ή υπερασπιστές της πολιτικής ορθότητας, βουτηγμένοι στον μικροαστισμό, « είμαι απολιτικ-ζω τον ροζ αυνανισμό μου», "lalaland"! Σε αυτήν την περίπτωση οι «ατενίζω» εμπίπτουν. Ας προσέχουμε λιγάκι με τον καθένα «ανεξάρτητο πολίτη» σήμερα λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή