Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΘΕΤΟ: Η γωνιά του paparista #1

Εγκαινιάζουμε το πρώτο ένθετο του blog μας με τίτλο: "Η γωνιά του paparista". Εδώ θα φιλοξενούνται απόψεις από υποστηριχτές ή μέλη των "εθελοντών" των Mall και της νευρωτικής έως ναζιστικής λογικής της αποστειρωμένης "καθαριότητας" της πόλης. Φυσικά διατηρούμε το δημοκρατικό δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής σε ό,τι γράφουν και θα το χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο.



Οι μάγκες της τσιχλόφουσκας

Αν περνάτε από το κέντρο τις τελευταίες μέρες, μπορεί να δείτε κάποιους τύπους σκυμμένους που με μανία ξύνουν το πεζοδρόμιο. Πρόκειται για τους atenistas που προσπαθούν να ξεκολλήσουν τις τσίχλες από το δάπεδο. Μεγάλο ή μικρό επίτευγμα, πάντως κάτι είναι που κινείται προς μία καλύτερη αισθητική.

Χθες με έκπληξη διάβασα κάποιες στιχομυθίες μιας online facebookικής παρέας η οποία αναφερόταν στην εν λόγω πράξη και στα εν λόγω άτομα με προσβλητικό, τουλάχιστον, τρόπο χαρακτηριστικά αποκαλώντας τους...
..."malakistas" ή προτείνοντας "να πάμε όλοι να φτύσουμε τις τσίχλες μας εκεί που καθάρισαν".

Έχω μεγάλη απορία να δω ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι για την πόλη τους, που τους δίνει το δικαίωμα να μιλάνε για άλλους, που τουλάχιστον κάτι έκαναν, σαν να είναι δούλοι τους. Η Αθήνα έχει καταντήσει μια σιχαμένη πόλη κυρίως επειδή έχει ανεύθυνους και εν πολλοίς ανεγκέφαλους πολίτες σαν και αυτούς, που ψάχνουν να βρούν πολιτική προπαγάνδα και αρνητικά ακόμα και σε μια αθώα ενέργεια μερικών εθελοντών.

Μπράβο σας. Σας χειροκροτώ, είστε πολύ μάγκες...



Το σχόλιό μας

1) (Χρησιμοποιώντας μια φράση ενός γιατρού) Όταν τρως τα σκατά, μετά σε πειράζουν οι λέξεις που τα περιγράφουν. Αυτό όσον αφορά τη δήθεν προσβολή από τη λέξη "malakistas", γιατί οι λογικές των -istas περνάνε φυσικά και μέσα  από την "πολιτική ορθότητα"

2) Δηλαδή όσοι κατακρίνουν τους "εθελοντές" των Mall αναγκαστικά πρέπει να είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει τίποτα για την πόλη τους (ή για τον συνάδελφό τους, ή για τον ίδιο τους τον εαυτό στα πλαίσια της συλλογικοποίησης των αντιστάσεων); Και εν πάσει περιπτώσει αυτό το "κάτι" πρέπει να είναι να μαζεύεις πατημένες τσίχλες ή να σκίζεις αφίσες και να σβήνεις συνθήματα; Είχαμε την εντύπωση ότι όσοι αγωνίζονται διακινδυνεύοντας απόλυση, ξύλο, σύλληψη, φυλακή, αυτοί κάνουν κάτι. Μάλλον κάναμε λάθος στη μεταμοντέρνα Ελλάδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

3) Η Αθήνα έχει καταντήσει μια σιχαμένη πόλη κυρίως λόγω της φτώχειας, της τεχνητής απαξίωσης ολόκληρων περιοχών για να πουληθούν μετά για ένα κομμάτι ψωμί σε μεγαλοεργολάβους και να χτιστούν εμπορικά κέντρα ή αποστειρωμένες ζώνες "εναλλακτικής" διασκέδασης, των ρατσιστικών πολιτικών του κράτους που εξαθλιώνουν τους μετανάστες, του ημι-κρατικού εμπορίου πρέζας. Σε δεύτερο βαθμό φταίνε κι αυτοί που σπέρνουν αυταπάτες ότι το πρόβλημα της πόλης θα λυθεί αν ανάβουμε κεράκια δίπλα από τις πιάτσες της πρέζας. Το ζήτημα με αυτούς είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι απλά μεσοαστοί με ενοχές, αρκετές φορές όμως είναι υπάλληλοι με απολαβές (των μεγαλοεργολάβων που λέγαμε).

"Οι μάγκες της τσιχλόφουσκας"

7 σχόλια:

  1. Αδερφέ σε λατρεύω. Πατρινός? Με βρίσκεις απολυτα σύμφωνο ως τώρα. Οι λουμπεν ακτιβιστες μικροαστουληδες ειναι εκτος απο ενοχλητικοι και δυνητικα επικινδυνοι - κανουν οτι λες, παιρνουν τα ματια του κοσμου απο τα πραγματικα του προβληματα και τον επικεντωνουν σε μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαριστας Γράφετε "Δηλαδή όσοι κατακρίνουν τους "εθελοντές" των Mall " Από που το βγάλατε το συμπ'ερασμα σας αυτό.Δεν είδα καθαρισμο΄υς σε εμπορεικά κέντρα
    Και τι σας δίνει το δικαίωμα να αποφασίζετε φασιστικά ότι μόνο οι δικες σας δράσεις αξίζουν .
    Γράφετε μετά"της τεχνητής απαξίωσης ολόκληρων περιοχών"Αν αυτό συμβαίνει τότε θα έπρεπε να βοηθάτε τους ατενιστας ώστε να μην υποβαθμιζονται οι περιοχές.Αλλιώς ακολουθώντας το συλλογισμό σας τα πιάνετε απο εργολάβους να γκετοποιησετε το κεντρο, για να αγοράσουν τα κτίρια κοψοχρονια.με απέραντη λύπη για την κατάντια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο ρε σεις.¨
    Είστε μάγκες και ωραιοι.
    Τόσα λεφτά ξοδέψατε για αυτοκόλλητα στις πινακίδες,tags στους τοίχους και τσίχλες στα πεζοδρόμια και έρχονται κάτι άκυρα ατομάκια να σας την πουν με πάξεις ότι τάχα δεν γουστάρουν.
    Μικροαστοι τσ, τσ τι να πει κανείς.Αφού άλλωστε εσείς είστε σωστοί,είναι δεδομένο ότι αυτοι κάνουν λάθος.Εγώ τώρα δεν καταλαβαίνω κάτι .Αφού η κυβέρνηση δεν φροντίζει την πόλη ,αν δεν φροντίσουν οι πολίτες πως θα γίνει καλύτερη η πόλη
    εξηγησεις
    !)Περιμένετε την 2α (κομμουνιστική) παρουσία με τον ερχομό της οποία; όλα θα γίνουν τέλεια κάτι σαν λιβύη δηλαδή
    2) Σας χαλάει απίστευτα ότι κάποιοι ανακαλύπτουν ότι μπορεί να νιώθουν καλά προσφέροντας αφιλοκερδώς και φοβάστε μην εξαπλωθει η φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον 1ο Ανώνυμο

    1) Για τους "εθελοντές" των Mall διάβασε http://paparistas.blogspot.com/2011/02/atenistas_15.html

    2) "Και τι σας δίνει το δικαίωμα να αποφασίζετε φασιστικά ότι μόνο οι δικες σας δράσεις αξίζουν ." Η κατάχρηση της λέξης "φασισμός" μας έχει φτάσει σε σημείο πραγματικοί φασίστες να βρίζουν ως "φασίστα" όποιον δεν γουστάρουν. Ο φασισμός ιστορικά είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δεν νομίζουμε ότι τα πληρούμε για να χαρακτηριστούμε έτσι. Από εκεί και πέρα δεν είπαμε ποτέ ότι μόνο οι δικές μας δράσεις αξίζουν (ίσως γιατί δεν είμαστε 8 χρονών πλέον).

    3) Γράφουμε ότι οι δράσεις τύπου ατενίστας έρχονται σε δεύτερο βαθμό και προφανώς δεν είναι οι υπαίτιοι της κατάστασης αλλά αυτό που κάνουν είναι να συσκοτίζουν το ζήτημα της υποβάθμισης της πόλης. Τώρα αν θέλεις να λειτουργείς με όρους "όργανου" "μπουζουκιού" και "μπάτσου" είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου

    Με απέραντη λύπη για την κατάντια ενήλικοι άνθρωπο να μην μπορούν να κάνουν μια στοιχειώδη κριτική και να καταφεύγουν σε βλακώδεις σοφιστείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον 2ο Ανώνυμο

    Δε λειτουργούμε με βάση μανιχαϊστικά δίπολα τύπου "εμείς σωστοί - αυτοί λάθος". Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να καταδείξουμε την ιδεολογία (με την έννοια της ψευδούς συνείδησης) των δήθεν απολίτικων "εθελοντών" και τον ρόλο που παίζει στις κοινωνικές διαδικασίες.

    Την ευθύνη για τη φροντίδα της πόλης την έχει ο Δήμος κι όχι η κυβέρνηση. Καλύτερη η πόλη δε γίνεται αν μαζεύουμε τις τσίχλες ή αν ανάβουμε κεράκια δίπλα στις πιάτσες της πρέζας και του trafficking, αλλά όταν αναλαμβάνουμε δράση συνδέοντας με πράξεις το συγκεκριμένο με το γενικότερο.

    Για τις εξηγήσεις:

    1) Τί σχέση έχει ο κομμουνισμός με τη Λιβύη και ποιός είπε ότι θέλουμε κάτι τέτοιο; Αυτό που λες δε βγάζει νόημα.

    2) Δεν είμαστε ψυχίατροι, ούτε έμποροι αντικαταθλιπτικών χαπιών για να φοβόμαστε την εξάπλωση αυτού του είδους ψυχοθεραπείας. Όπως όμως είπε και η μεσήλικη κυρία από την Κερατέα "κάντε πέρα τα προσωπικά σας, τις πικρίες σας και βγείτε στο δρόμο, θα γιατρευτείτε στο δρόμο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φασιστας, ο =Εκείνος ο οποίος θεωρεί μόνη σωστή άποψη τη δική του.
    Γι αυτό το λόγο προσπαθεί να σταματήσει, όποιες άλλες απόψεις και δρ΄σδεις ως αχρειαστες και δυνητικά βλαβερές.
    Για να το επιτύχει επιστρατεύει ελλέιψει επιχειρηματων, τις προσωπικές προσβολές και τις αστήρικτες γενικεύσεις.
    Συνώνυμα=σταλινιστής ζηλωτής,καμμένος παπαρρηγικός.
    Εμφανίζεται στους δρόμους πουλώντας το ριζοσπάστη που καταγγέλει την απλήρωτη εργασία,χωρις να του περνά απο το μυαλό ότι αφορα κι αυτόν.
    Θεωρεί ότι ο κομμουνισμός είναι επιστήμη,ενώ στη πραγματικότητα καμμία ανθρωπιστική 'επιστήμη" δεν δημιουργεί επαναλαμβανόμενα και μετρήσιμα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρικυμία εν κρανίω! Μόνο και μόνο που θεωρείς συνώνυμα τον σταλινικό με τον φασίστα δείχνεις την τεράστια άγνοιά σου πάνω σε ιστορικά ζητήματα.

    "Ο φασισμός είναι ριζοσπαστικἠ και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα." (ένας απλός ορισμός από τη wikipedia)

    Επίσης "Η λέξη "φασίστας" χρησιμοποιείται συνήθως με αρνητική σημασία, συχνά ως μια ετικέτα για επίκριση μιας αντίθετης άποψης, υποδηλώνοντας απολυταρχισμό και αντιδημοκρατική αντίληψη."

    Με ποιά από τις 2 έννοιες μπορεί αυτό το blog να θεωρηθεί φασιστικό (και ταυτόχρονα σταλινικό!!!!).

    Εσύ μπορείς να έχεις τους δικούς σου ορισμούς για το οτιδήποτε αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να θεωρούμε αυτούς τους ορισμούς βλακώδεις κι εσένα προσωπικά ανεγκέφαλο μικροαστό που λέει τα πράγματα κατά πως τον βολεύουν. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή